Motorcyklisternes kodeks


Motorcyklisternes kodeks


Fra Biker Wiki på Steens Garage: http://www.steensgarage.dk/
Motorcyklister. Også kaldet MC’ister eller Bikere [bajkere].

Motorcyklister er venlige, imødekommende og hjælpsomme mennesker. De har motorcyklen og miljøet omkring den som et fælles udgangspunkt.

En motorcyklist kører aldrig forbi en motorcykel i sidekanten af vejen. Bikeren vil altid standse og spørge om alt er OK og om han/hun kan hjælpe.

Det er sjældent at penge byttes for tjenester. En motorcyklist, der har hjulpet en anden motorcyklist, har ofte tilgangen “Så bliver jeg nok også hjulpet en anden gang.”.

Motorcyklister hilser ALTID på hinanden, når de mødes på vejene. Deres håndtegn kan være meget forskellige, men signalerer respekt og glæde over at møde en med-Motorcyklist.

Motorcyklister diskriminerer ikke. De accepterer alle motorcykler, blot de er over 50 kubik. Lige meget hvor stor, dyr eller flot din kværn er, så er der altid noget at snakke om.

Det samme gælder på det menneskelige plan (etnicitet, religion, fysiske skavanker, høj/lav, slank/tyk osv.). Alle er velkomne, så længe de vil hygge og fortælle røverhistorier.

Motorcyklister nyder at køre sammen med andre motorcyklister og de mødes jævnligt rundt omkring på udvalgte steder for at snakke, grine og udveksle fantastiske fortællinger.

Når to eller flere motorcyklister (selvom de ikke kender hinanden) kører på samme vej og i samme retning, danner de ofte formation (kolonnekørsel).

Nogle motorcyklister vælger at lave en klub (MC-klub), hvor de jævnligt mødes, kører ture og afholder arrangementer. De fleste motorcyklister, der er i en klub, har et mærke på ryggen af deres veste.

På Facebook og lignende steder findes der MC-grupper, der er lavet med det formål at samle motorcyklister, der vil ud og køre sammen, men ikke vil være i en klub.

Motorcyklister har en høj moral omkring spiritus og stoffer. For en motorcyklist er det fuldstændigt uacceptabelt af blande rusmidler sammen med kørsel på MC. En motorcyklists promillegrænse er 0,0 (nul komma nul). Alt andet er farligt og respektløst.

Til gengæld giver motorcyklister den fuld gas til fester og festivaler (kaldet træf). Her flyder alkohol i en lind strøm – motorcyklerne er ved disse lejligheder opstaldet og bliver først kørt igen, når promillen er 0,0.

Motorcyklister bliver af nogen forvekslet med rockere. De to grupper har intet med hinanden at gøre. På trods af motorcyklister nogle gange kan se lidt barske ud – på deres kværne og med lædertøj og solbriller – så er de rare og venlige mennesker.

Du kan altid tiltale en motorcyklist og forvente et smil og en god snak – Prøv selv næste gang du møder en.

Organisation

President: Bettina
Vice President: Per
Treasurer: Jan

Social media

About

Siden her er lavet for sjov, bare fordi vi kan. Skulle nogen synes godt om siden er vi selvfølgelig ikke kede af det...

Contact